En un món en què les xarxes socials marquen la manera de relacionar-nos, les postals semblen un record del passat. Malgrat tot, rebre una postal és encara avui dia un fet molt especial. Aquesta exposició evoca una tradició amb més d'un segle de vida i dona a conèixer els missatges universals que a través de les postals han viatjat d'un lloc a l'altre del món.
Dels bilions de postals editades en gairebé un segle i mig, moltes han arribat fins a nosaltres com a petites històries de vida que una lectura atenta permet classificar en temàtiques gairebé universals. Notícies de la família, de l’estimat o l’estimada, de les persones amigues i d’aquelles que hem conegut ocasionalment, viatgen d’un lloc a l’altre del món o dins d’una mateixa ciutat per transmetre tota mena de missatges i de desitjos.
En un món en què les xarxes socials estan marcant la manera de relacionar-nos amb la família, els amics i els companys de feina, les postals semblen un record del passat. Malgrat tot, rebre una postal és encara avui dia un símbol d'estimació, que implica uns minuts de dedicació per part de qui l'envia. Triar-la, comprar-la, escriure-la, enganxar-hi el segell i, finalment, dipositar-la en una bústia, són actes que fan sentir al destinatari una emoció especial.
Comissariada per la historiadora Àngels Casanovas, "Espero una postal" és una exposició itinerant produïda pel Museu d'Història de Catalunya. En la seva adaptació, el Museu de Mataró ha fet una selecció d'alguns objectes procedents de la seva col·lecció que permeten il·lustrar els continguts de l'exposició. També s'ha inclòs postals de diferents èpoques que mostren espais o escenes singulars de la ciutat, procedents del fons de l'Arxiu Comarcal del Maresme.
I per als nostàlgics de les postals o per aquelles persones que no n'han enviat mai, el Museu de Mataró ofereix l'oportunitat d'enviar-ne una a qui vulgueu.